Házi készítésű, vecsési savanyúságok -  mesterfokon!

 

Pfeferoni Bt.

vecsési savanyúságok

 

 

 

 

Hőtérkép

 

 

 

Savanyított káposzta

 

Csalamádé

 

Vitamin saláta

 

Alma paprika

 

Cseresznye paprika

 

 

Széles-hegyes paprika

 

Pepperoni paprika

 

 

Kovászos uborka

 

Csemege uborka

 

 

Sós-vizes uborka

 

Dinnye

 

Karfiol

 

Cékla

 

Töltött almapaprika

 

Fehér töltött paprika

 

Lila töltött paprika

 

Gyöngyhagyma

 

Ecetes fokhagyma

 

Ecetes reszelt torma

 

Bébikukorica

 

 

Rólunk

 

Termékeink igen nagy választékban kaphatók. Megtalálható köztük az édeskésebb és sósabb, savanyúságok is. Az erős és a nem csípős savanyúságok széles választékával is rendelkezünk. Nagyon fontos megemlítenünk azt is hogy a termékeink nem cukorral, hanem édesítőszerrel készülnek. Ez azt jelenti hogy cukorbetegek is fogyaszthatják.

A Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás által bevizsgált savanyúságaink előállításakor a nyers zöldségfélék gondos minőségi válogatáson és tisztításon esnek át. A továbbiakban a gyártásfolyamat és az élelmiszer tárolás - szállítás alatt betartjuk a HACCP (élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági) előírásokat. Így biztosíthatunk kedves leendő vagy törzsvásárlónk arról, hogy amit nálunk vásárolsz abban nem kell majd csalódnod  és jó étvággyal fogyaszthatod! Így nagy esélyünk van arra, hogy vendégeid lesznek az újabb törzsvásárlóink!

Beszélhetünk-e elragadtatás nélkül a házi savanyúságainkról? Az apró édeskés-fűszeres lében érlelt csemegeuborkánkról, a szálas káposztasalátával töltött színes paprikánkról, a zöldségek ezer ízét felvonultató csalamádénkról ......

A házi savanyúságaink sora ott kezdődik, amikor a májusi napsütésben elkészítjük az év első kovászos uborkáját. A hordónk tetején tüllbe kötött kenyérszeletekkel, benne friss kaporral. Egy kis szerencsével pár nap múlva már roppanhat fogunk alatt az előzőleg jégbe hűtött kovászos, melynek héja ugyan feszes, ámde húsa omlós, savanykás-fűszeres, leve üdítő.

És valahol a sor ott végződik, amikor az aranysárga almapaprikát, a tömör káposztafejeket, a zöldségeket a nyár zamatával, a fehér rózsájú karfiolt, az éretlen, de a savanyítás által élvezhetővé váló dinnyét és zöld paradicsomot is eltesszük a téli hónapokra. Természetesen ehhez temérdek munka, gondosan megválasztott fűszerek, mértékletesen adagolt ecet és édesítő (no meg néhány bevált recept) szükséges, hogy azután egész télen biztosíthassuk számodra savanyúságainkat.  

A sültek, pecsenyék elképzelhetetlenek jól megválasztott savanyúság nélkül, ami, ugye, nemcsak az ízbéli élményt fokozza, de elősegíti az emésztést is, ráadásul bőséges vitaminforrás. 

Lássuk a választékot! Az alábbiakban megismerheted termékeinket rövid jellemzéssel, így pontosabb képed lesz róluk és könnyebb lesz a választásod ha ellátogatsz az üzletünkbe. A képek nagyításához kattints rájuk!

 

Savanyított káposzta

Összetevők: konyhasó és vecsési káposzta felhasználásával. A són kívül nem tartalmaz semmiféle más tartósítószert! Kizárólag természetesen érleljük, gyorsító szereket nem alkalmazunk!

Íze általában (hőmérséklettől függően)  gyengén savanykás, így nincs szükség az áztatásra, kimosásra, hanem egyből tehetjük a fazekunkba. A savanyított káposzta fejet (harasztot, szármánt, ki hogy hívja) egybe, vagy kérésedre leszedve árusítjuk és egy árban adjuk a vágott káposztával. Magas C+ vitamin tartalma miatt kifejezetten ajánljuk a téli hónapokban csemegézésre egészségmegőrző hatása végett.

 

 

 

Csalamádé

Összetevők: konyhasó, víz, vecsési káposzta, ecetes uborka, ecetes dinnye, ecetes paradicsom, ecetes paprika, vöröshagyma, szilárdító, étkezési sav (ecet), édesítőszer, fűszerek és Na-benzoát.

Csalamádénk előállítása olyan savanyított zöldségfélékkel történik, amelyek nem maradék áruk, hanem kifejezetten erre a célra eltett uborkák, paradicsomok, paprikák, stb.

Íze: édeskés. Csípős és nem csípős változatban kínáljuk.

 

 

 

Vitamin saláta

  Összetevők: konyhasó, víz, vecsési káposzta, sárgarépa, vöröshagyma, szilárdító, édesítőszer, étkezési sav (ecet), fűszerek és Na-benzoát.

Íze: édeskés (jobban édes mint a csalamádé).

 

 

Alma paprika

Összetevők: konyhasó, víz, almapaprika, szilárdító, étkezési sav (ecet), fűszerek és Na-benzoát.

Íze: enyhén csípős és nem csípős változatban is kapható.

.

 

Cseresznye paprika

Összetevők: konyhasó, víz, almapaprika, szilárdító, étkezési sav (ecet), fűszerek és Na-benzoát.

Íze: erősen csípős.

 

 

 

Keceli széles-hegyes paprika

Összetevők: konyhasó, víz, almapaprika, szilárdító, étkezési sav (ecet), fűszerek és Na-benzoát.

Íze: kellemesen csípős, fűszeres. Ezt a paprikát hívjuk még kosszarvúnak is.

 

 

 

 

 

Pepperóni paprika

Összetevők: konyhasó, víz, almapaprika, szilárdító,  étkezési sav (ecet), fűszerek és Na-benzoát.

Íze: közepesen csípős. Kapható nem csípős változatban is, ez a Spirál paprika más néven.

Mindkét paprikát szoktuk még macskapöcsének, vagy gyufa paprikának is hívni. Erről a paprikáról nevezte el Anett a cégünket is.

 

 

 

 

Kovászos uborka

Összetevők: konyhasó, víz, uborka, liszt, szilárdító és kapor.

Íze: enyhén savanykás. Ez az a savanyúság ahol a legjobb íz élmény elérése érdekében kötelező hűtve tárolni és hidegen fogyasztani!!

 

 

Csemege uborka

Összetevők: konyhasó, víz, uborka, szilárdító, étkezési sav (ecet), fűszerek, édesítőszer és Na-benzoát.

Íze: finoman édeskés, csemegés.

 

 

Sós-vizes uborka

Összetevők: konyhasó, víz, uborka, szilárdító, étkezési sav (ecet), fűszerek, és Na-benzoát.

Íze: savanykás, amilyennek kell lennie egy savanyú uborkának, vagy egy ecetes uborkának. Ezek a kifejezések egy és ugyanazt a terméket takarják.

 

Kisdinnye

Összetevők: konyhasó, víz, dinnye, szilárdító, étkezési sav (ecet), fűszerek, édesítőszer és Na-benzoát.                 

Íze: fűszeresen gyengén édeskés.

 

 

Karfiol

Összetevők : konyhasó, víz, karfiol, szilárdító, étkezési sav (ecet), fűszerek és Na-benzoát.

Íze: savanyú.

 

 

Cékla

Összetevők: konyhasó, víz, cékla, étkezési sav (ecet), édesítőszer, torma és köménymag.

Íze: édeskésen csemegés.

 

 

Káposztasalátával töltött almapaprika

Összetevők: konyhasó, víz, édes káposzta, paprika, vörös hagyma, étkezési sav (ecet), szilárdító, fűszerek és Na-benzoát.

Íze: gyengén csípős

.

 

Káposztasalátával töltött fehér  TV paprika

Összetevők: konyhasó, víz, édes káposzta, paprika, vörös hagyma, étkezési sav (ecet), szilárdító, fűszerek és Na-benzoát.

Íze: kissé sósan csemegés.

 

Káposztasalátával töltött lila  TV paprika

Összetevők: konyhasó, víz, édes vörös káposzta, paprika, vörös hagyma, étkezési sav (ecet), szilárdító, édesítőszer, fűszerek és Na-benzoát

Íze: édeskésen csemegés.

 

 

Ecetes gyöngyhagyma

Összetevők: konyhasó, víz, vörös hagyma, étkezési sav (ecet), szilárdító, édesítőszer, fűszerek és Na-benzoát

Íze: édeskésen savanykás.

 

 

Ecetes fokhagyma

Összetevők: konyhasó, víz, fokhagyma, étkezési sav (ecet), szilárdító, fűszerek és Na-benzoát.

Íze: sós.

 

 

Ecetes reszelt torma

Összetevők: konyhasó, víz, torma, étkezési sav (ecet), szilárdító, édesítőszer, és Na-benzoát.

Íze: könnyfakasztóan erős.

 

 

Bébikukorica

Összetevők: konyhasó, víz, bébikukorica, étkezési sav (ecet), szilárdító, fűszerek és Na-benzoát.

Íze: kellemesen fűszeres.

 

 

 

 

<Nyitólap  Kapcsolat  Rólunk  Termékeink  Értékesítés  Üzletünk  Városunkról  Jogi nyilatkozat>

Ajánlott felbontás: 1280x1024 | Ajánlott böngészõ: Internet Explorer

Lapunk legutolsó frissítése: 2012. április 03. kedd

 

webdesign by Szabados

Minden jog fenntartva. ©2011. Pfeferoni Bt.